Vahid Spahić isključen iz BPS – Sefer Halilović Zenica

Sada već bivši član BPS -Sefer Halilović, gradski vijećnik Vahid Spahić, zvanično se na 19. sjednici Gradskog vijeća Zenica održanoj danas, predstavio kao “nezavisni vijećnik”.

Gradski odbor BPS – Sefer Halilović Zenica ima dužnost i obavezu da reaguje na predstavljanje, sada već bivšeg člana BPS – Sefer Halilović, vijećnika u Gradskom vijeću Zenica, Vahida Spahića i da saopšti javnosti da je Vahid Spahić, jednoglasnom odlukom Suda časti BPS – Sefer Halilović, danas ISKLJUČEN iz članstva BPS – Sefer Halilović, zbog grubo prekršenog Statuta BPS – Sefer Halilović u nesprovođenju politike organa BPS – Sefer Halilović, saopšteno je iz ove stranke.

Ovim putem, radi istine i transparentnosti, Gradski odbor BPS – Sefer Halilović Zenica želi obavijestiti javnost o preduzetim mjerama prema Vahidu Spahiću, bivšem članu BPS -Sefer Halilović i njegovom ISKLJUČENJU iz članstva BPS – Sefer Halilović, sa napomenom da će se na isti način postupiti sa bilo kojim članom BPS – Sefer Halilović, koji ne postupa u skladu sa Programom i Statutom BPS – Sefer Halilović i  odlukama organa stranke.

Gradski odbor BPS – Sefer Halilović Zenica ističe i poručuje da se samo na ovaj način mogu ostvariti svi zacrtani planirani izborni rezultati na predstojećim opštim izborima sa obavezom beskompromisnog obračuna sa svim koji ne poštuju Program i Statut BPS -Sefer Halilović i odluke organa Stranke, navodi se u saopštenju.