VIDEO: Usaglašen Program Zeničkog proljeća, izrađen i zvanični džingl

Međunarodna kulturna manifestacija „Zeničko proljeće 2018. godine“ biće otvorena 20. marta, tradicionalno na Dan Zenice. Savjet za kulturu usvojio je konačnu verziju sadržaja, koji podrazumjeva 33 pojedinačna programa iz svih sektora takozvane sektorske kulture.

Oficijelnim spotom najavljen je skori početak 23. Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće“. Šef Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Zenica, Zijad Softić, ističe da je Savjet za kulturu grada Zenica usvojio je konačnu verziju programa u kojem su zastupljene sve oblasti takozvane sektorske kulture, kao što su pozorište, film ili književnost.

Softić najavljuje 33 pojedinačna programa. BNP će biti domaćin 7 predstava, dok je u muzičkom dijelu predviđeno 9, muzejskom 3, likovnom 6, književnom 4, a u filmskom dijelu 2 programa.

U sklopu Zeničkog proljeća biće održani i popularni programi namijenjeni mlađoj populaciji stanovništva. Tradicionalno, otvorenje je planirano za 20. mart, na Dan Zenice, u Bosanskom narodnom pozorištu i trajat će do 12. aprila, Dana oslobođenja grada od fašizma. (R. Šabanović)