Bh. ragbijaši na gostovanju u Njemačkoj

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine je u sklopu priprema za nastavak Evropskog prvenstva 2017/2018, Konferencija 1-Jug, otputovala u Heidelberg (Njemačka) gdje će odigrati dvije međunarodne prijateljske utakmice.

Selektor Ermin Mušinović je na put poveo slijedeće igrače koji se nalaze na širem spisku i na koje računa u narednim utakmicama Evropskog prvenstva: Mrkaljević, Fetić, Kadrić, Mahmić, Kubat, Smajlović, Spahić, Topčić, Hamzić, Piljug, Begić, Haračić, Begović, Memić, Pojskić, Ajanović, Bošnjak, Kadić Dylan, Kadić Benjamin, Bišić, Oruč, Džamastagić i Jakirlić.

U prvoj prijateljskoj utakmici odigranoj sinoć, reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena od Sportclub Neuenheim 1902 e.V. a rezultatom 26:5.

Bh. ragbijaši će danas, 8. marta odigrati utakmicu protiv U-23 reprezentacije regije Baden-Württemberg – RBW.

Gostovanje u Njemačkoj prilika je selektoru Erminu Mušinović da uigra reprezentaciju pred dva preostala susreta EP protiv Andore u Zenici 17. marta i Hrvatske u Zagrebu 28. aprila.

Mušinović protiv Andore i Hrvatske računa i na standardne reprezentativce koji nisu otputovali u Njemačku, a nastupaju za klubove u inostranstvu. (M.P.)