Predstavom „Pukotina“ BNP obilježava Međunarodni dan žena

U susret 8. martu, Međunarodnom danu žena, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u srijedu, 7. marta u 19.30 sati biće odigrana predstava „Pukotina“, nastala prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije.

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica na ovaj način će biti obilježen Međunarodni dan žena. Predstavu posvećujemo svima koji se ponose biti ženom i onima kojima su voljeli barem jednu ženu u svom životu, objavili su iz BNP-a.

Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima – supruga, sestra, majka, zaposlena žena…

Glumački ansambl predstave sačinjava pet glumica BNP-a: Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju širok dijapazon likova. Osim toga izvršavaju i brojne druge glumačke zadatke i funkcije u predstavi: od promjena scenografskih elemenata, do proizvođenja onomatopejičnih zvukova i muzike. U predstavi „Pukotina“ smjenjuju i miješaju elementi drame i monodrame, farse i burleske, igrokaza i mjuzikla, do elemenata teatra sjenki i dokumentarističkog teatra.