Čelik spreman za nastavak takmičenja u Premijer nogometnoj ligi

Do početka drugog dijela BH Telekom premijer lige ostala su još tri dana. Zimski prelazni rok u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završen je 10. februara, tako da od sada klubovi mogu dovoditi igrače koji su postali slobodni prije navedenog datuma.

Zavisno od ambicija i finansijskog stanja, bh. klubovi su pravili različit promet novih igrača. Najmanje dolazaka zabilježili su Radnik, Mladost i Krupa.

Aktuelni šampion, Zrinjski, maksimalno je iskoristio prelazni rok. Nešto manji broj dolazaka bilježe Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg.

Od ekipa iz donjeg dijela tabele i onih koji se bore za opstanak u društvu najboljih najviše igrača doveo je Čelik. Turski investitor uložio je maksimalne napore na dovođenju kvalitetnih pojačanja na Bilino polje.

U nastvaku sezone crveno crni dres će nositi: Marin Jurina, Enes Akgun, Ognjen Đelmić, Dino Bevab, Tony Livančić, Nemanja Anđušić, Cihat Celik, Josip Šantić, Stevo Nikolić, Boris Pandža, Tin Karamatić. Posljednji je u Zenicu stigao golman Ratko Dujković.

Prijateljska utakmica sa Iskrom na Bilinom polju pokazala je da je zenička publika željna kvalitetnog nogometa i da sa velikom pažnjom prati dešavanja u zeničkom premijer ligašu. Na tribinama je bilo preko 1000 navijača.

Već u subotu u Zenicu stiže Vitez u prvom kolu nastavka.

Kako je izjavio na press konferenciji nakon susreta sa Iskrom, šef stručnog štaba Čelika, Slaven Musa, grad koji ima najbolju publiku zaslužuje i kvalitetan evropski tim.

Susret 19. kola Čelik-Vitez na programu je u subotu 17. februara od 17,30 minuta. Zvanična press konferencija pred ovu utakmicu održaće se 16. februara u 10 sati. Predstavnicima medija obratiće se trener Slaven Musa i nogometaš Boris Pandža. (M.Pripoljac)