VIDEO: Vedro planira afirmisati ‘Cener’ i masovne planinarske ture

Udruženje planinara Vedro usvojilo je novi plan aktivnosti za 2018. godinu, koji će pridonijeti ostvarenju vizije o zdravom životu za Zeničane i odvesti članove Vedra na bosansko-hercegovačke planine koje dosad nisu imali priliku upoznati.

S obzirom da Vedro ima tradiciju da organizuje jedan izlet van Bosne i Hercegovine, ove godine planiramo da to bude Trnovački Durmitor, planina Crne Gore poznata po veličanstvenim pejzažima i prirodnoj izolovanosti. Tradicionalno ćemo održati i ˝Zeničke Horizonte˝, s tim da ove godine radimo nešto malo drugačije: umjesto obilaska sve četiri strane grada Zenica u četiri vikenda, ovaj put će to biti četiri strane u četiri godišnja doba. Na taj način želimo da stvorimo slikovitu razglednicu našeg grada koja će ga predstaviti u potpuno novom svjetlu.

Također, vjerujemo da ste već poprilično upoznati sa novom sekcijom i projektom ˝Zenica trči˝, koje su udruženje Vedro pokrenuli u cilju animiranja građana grada Zenice da promijene životne navike i da svoje zdravlje stave na prvo mjesto. Prema tome, ˝Prvi Zenički Noćni Cener˝, kako smo nazvali utrku koja će se održati u aprilu ove godine, bit će samo uvod u buduće projekte koje ˝Vedro˝ namjerava da pokrene, – saopštava Udruženje Vedro.

Pogledajte promotivni video za 2018. Godinu, kojim Vedraši žele predstaviti aktivnosti udruženja širokim masama i potaknuti ih na zajedičko stvaraje jedne pozitivne priče.

Aktivnosti Udruženja Vedro mogu se pratiti na sajtu www.vedro.ba, kao i na Facebook stranici https://www.facebook.com/vedro.ba/

Sve informacije vezane za sekciju ˝Zenica Trči˝ putem linka http://www.zenicatrci.com/