Gradska uprava Zenice poziva na učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

U okviru saradnje na realizaciji Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizuje uz podršku Vlade Švicarske i Grada Zenica, objavljen je Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Prijave je moguće podnijeti u periodu 10. januara do 10. februara, ispunjavanjem Prijavnog formulara za YEP Inkubator poslovnih ideja, kojeg zainteresovani mogu preuzeti na službenoj stranici Grada Zenica putem ovog linka. Predaju se u prostorijama Gradske uprave.

Kroz Inkubator, YEP i Grad Zenica učesnicima osiguravaju podršku u jačanju ličnih preduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga, te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa. Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje biznise predstaviti stručnoj komisiji. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu bit će ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa, te mentorsku podršku u oblastima u kojima se za to identificira potreba, navodi se u Javnom pozivu za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja.