Prosinečki sa priprema u Zenici: Imamo vrlo talentovanu U-21 generaciju

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici jučer su se okupili igrači koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na utakmicama sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom u Los Angelesu i San Antoniu koje će biti odigrane krajem mjeseca.

To je prva reprezentativna akcija sa novim selektorom Robertom Prosinečkim, koji je na današnjoj pres konferenciji govorio o stanju u ekipi i ciljevima koji se žele postići kroz odigravanje predstojeća dva susreta.

Imamo vrlo talentiranu U21 generaciju i ovdje je gro tih igrača što nam je bitno jer oni su budućnost našeg nogometa. Koliko god da je ovo okupljanje došlo u nezgodno vrijeme mislim da je dobrodošlo s obzirom da ćemo imati priliku da vidimo na djelu ove mlade, ali i igrače iz domaće lige na osnovu čega ćemo procijeniti ima li tu materijala za „A“ reprezetaciju. Još jednom ponavljam, moj stručni štab i ja na dijelimo igrače na mlade i stare, ko god je dobar taj će i igrati“, istakao je Prosinečki.

Reprezentativci su već jučer odradili jedan trening, a kamp je napustio Šerbečić, koji je pred potpisivanjem inostranog ugovora i on neće putovati u SAD. Kako je selektor najavio još jedan igrač će u toku dana otpasti sa spiska, a još nije poznato o kome se radi.

Danas su se po prvi puta zvanično medijima obratili i članovi stručnog štaba novog selektora. Legende bh. nogometa Elvir Rahimić i Kenan Hasagić izrazili su svoje zadovoljstvo što ih je Prosinečki uvrstio u svoj tim, ali svakako i čast biti dio selekcije u kojoj su kao igrači ostavili dubok trag. (S.H.)