Odlična atmosfera na zimskim pripremama RK ‘Čelik’ u Zlaći

Rukometaši Čelika su već četiri dana na zimskim pripremama na izletištu Zlaća i atmosfera je više nego odlična! Ekipa je puna optimizma u budućnost Kluba!

Već četiri dana su rukometaši RK Čelika na pripremama na izletištu ”Zlaća”, 12 kilometara udaljenom od Banovića. Ekipa radi pakleno, tri puta dnevno ali je atmosfera u timu odlična.

Prezadovoljan sam uslovima na ovim zimskim pripremama. Svi moji igrači su oduševljeni, pa tako i ja. Treniramo tri puta dnevno: ujutro radimo aerobiku, zatim izdržljivot na duže staze, a poslije podne kraće dionice. Navečer radimo vježbe snage. Igrači odlično podnose sve zahtjeve koje pred njih postavljam i siguran sam da ćemo se odlično pripremiti za dalja takmičenja. Zahvaljujujem se predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću koji nam je omogućio ove pripreme u ovom prekrasnom ambijentu.

Po povratku u Zenicu nastavićemo sa radom u dvorani dva puta dnevno, a odigraćemo što više prijateljskih utakmica. Liga počinje početkom marta i dotle ćemo biti potpuno spremni. Sada mogu definitivno izjaviti: RK Čelik je prebrodio krizu! Mi idemo dalje!”, poručuje trener prof. Seldin Rizvanović.

Posjeta iz Zenice

Ekipu Čelika je na pripremama danas posjetio i Pane Škrbić, predsjednik Kluba, skupa sa saradnicima i uvjerio se u zaista fenomenalne uslove i dobar rad mladih igrača RK Čelika.

Drago mi je da sam danas ovdje i da sam se uvjerio da se zaista radi odlično, da su igrači zdravi, veseli, ozbiljni i raspoloženi, da rade naporno, punom parom! Bio sam na više priprema ekipa profesionalnog ranga i tvrdim da je rad ove ekipe mladih Čelikovih momaka sastavljena od studenata i srednjoškolaca pod trenerskom palicom profesora Seldina Rizvanovića na nivou pravih profesionalaca. Takođe, želim da podsjetim sportsku javnost da je RK Čelik, sve do nedavne krize, u 6 godina čak 4 puta osvajao titulu prvaka Premijer lige BiH u polusezoni, 3 puta je na kraju prvenstva Čelik bio pobjednik, a četiri puta smo nastupali u Ligi 4 za doigravanje. Osvojili smo srebrnu medalju u finalu Kupa BiH 2016. i kvalifikovali se u osminu finala Čelendžer kupa! Ostalo mi je, kao jedina želja i žal što nikada nismo postali apsolutni prvaci države, nakon ”Lige 4” za doigravanje! Ali tvrdim i vjerujem da će ova mlada Čelikova ekipa, nakon plasmana u Premijer ligu BiH, što svakako očekujem, ostvariti i taj cilj: biti prvak BiH!”, rekao je na sastanku sa igračima u Zlaći i za BiH medije predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Izjave igrača

U toku boravka rukovodstva Čelika na pripremama u Zlaći nekoliko igrača je, svi puni riječi hvale za pripreme, također dalo izjave za naš portal.

Prije svega veliko hvala predsjedniku Panetu Škrbiću što nam je obezbijedio ove pripreme! Uslovi su odlični, radimo maksimalno tri puta dnevno i odlično podnosimo naporne pripreme. Siguran sam da ćemo biti potpuno spremni za početak prvenstva!”, kaže kapiten Aldin Begagić.

Pripreme teku u najboljem mogućem redu. Vrlo je bitno da je zdravstveni bilten igrača odličan, da nema povrijeđenih igrača, a atmosfera u ekipi i drugarstvo su sjajni. Na trenizima se svi se maksimalno trudimo i zalažemo. Ubijeđen sam da će ovaj i naredni rad ekipe dati pozitivne rezutate i ostvarenje ciljeva u prvenstvu,’’ rekao je lijevi bek, Faris Mrako.

Ovakav rad je način da kako smo i zacrtali. Ekspresno idemo pravo ka Premijer ligi! Volio bih da na proljeće imamo podršku što više navijača u Gradskoj areni”, rekao je Faris Mrako.

Hvala predsjedniku Panetu Škrbiću što nam je ovo obezbijedio ove pripreme, ali i za izbor destinacije, jer su uslovi fenomenalni. Odlično dozirani treninzi od strane trenera Seldina Rizvanovića, tri puta dnevno – dva puta na otvorenom, a jednom u zatvorenom prostoru u sastavu hotela!”, riječi su Danijela Jurića, zamjenika kapitena.

Iako sam u rukometu jako dugo, ovo su moje prve zimske pripreme za novo prvenstvo po sistemu karantina. Ovdje je sve prelijepo: druženje, maksimalan rad, prijateljstvo… Sa ovakvim radom Čelik će ponovo biti u vrhu BiH rukometa”, ističe srednji bek, Muhamed Ajanović.

Nakon priprema naredne sedmice, RK Čelik nastavlja pripreme u Gradskoj areni i u teretani u Zenici, te će igrati više prijateljskih utakmica, saopšteno je iz RK Čelik.