RK ‘Čelik’ počeo sa pripremama za proljetni dio sezone

Današnjom prozivkom igrača, rukometaši Čelika počeli su pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Prvi dio bazičnih priprema će obaviti na izetištu Zlaća u Tuzlanskom kantonu, 12 kilometara udaljenom od Banovića. Ovo je ujedno prvi put nakon 2009. godine da Klub organizuje pripreme izvan Zenice.

Treneru Seldinu Rizvanoviću u nastavku sezone na raspolaganju će biti 25 igrača, od čega je 15 na spisku za Banoviće. To su: Begović, Mrako, Ajanović, Pašalić, Kaljić, Omerović, Grabus, Babić, Sumbuljević, Biogradlija, Suljić, Kobilica, Šarić, Adnan Begagić i Jurić.

U pauzi, Klub je napustio bh. golman Harun Hodžić, koji će karijeru nastaviti u Travniku. Njega će na golu zamjeniti Ajdin Tufekčić koji se vraća u matični klub iz sarajevske Bosne. Zbog obaveza na poslu, odlaska na pripreme su oslobođeni: Aldin Begagić i Ajdin Tufekčić, a zbog obaveza na fakultetu izostaće Mulić, Rekanović, Oruč i Bešić. Grupa mlađih rukometaša pridružiće se ekipi u drugom dijelu priprema, Brekl, Šećibović, Spahić i Čelenka.

Predsjednik Kluba, Pane Škrbić, još jednom je ponovio glavne ciljeve Rukometnog kluba Čelik u narednom periodu, a to su pobijediti sve protivnike u drugom dijelu i stvarati uslove za povratak u Premijer ligu.

Ponovo je aktivirana i web stranica Kluba, na kojoj će svi ljubitelji rukometa biti u prilici da saznaju aktuelne informacije.

Drugi dio takmičenja u Federalnoj ligi starta početkom marta. Čelik će u prvom kolu biti slobodan. (M.P.)