Pjesma kao rođendaski poklon – Priča o mladom Zeničaninu, Tariku Mujkiću

Da je Zenica puna mladih talentovanih ljudi dokazuje nam Tarik Mujkić, učenik Prve gimnazije u Zenici.

Svakodnevno se susrećemo sa mladim nadama iz oblasti nauke, kulture, sporta i umjetnosti, a mladić koji je želio da ljestvicu podigne na malo veći nivo objavio je svoju prvu autorsku pjesmu.

Tarik je sasvim običan srednjoškolac. Nadamo se da će njegov hobi prerasti u karijeru, jer, kako kaže, muzika je nešto što najviše voli. Pored toga što piše pjesme, Tarik također stvara i komponuje svoju muziku, jer aktivno svira klavir i gitaru.

Ono što me je natjeralo da napišem prve pjesme bio je rođendanski poklon,“ kaže Tarik. Svoju strast za muzikom je pretočio u originalan poklon. Napisao je 16 autorskih pjesama kako bi osobi koja mu je obilježila prethodnu godinu poklonio sve to za njen 16. rođendan.

Svoju prvu pjesmu objavio je na youtube kanalu koja je u radnoj verziji, te planira i studijski da je snimi. Svojim ritmom, originalnošću i izuzetnom kreativnošću pokazao je da Zenica ima svoje nebrušene dijamante koji će kad tad zablistati kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou, piše njegov sugrađanin, Ahmed Jašarević.

’Srce Voli Te’ sam napisao u ‘pasije doba’ i sve ostale pjesme su nastale u gluho doba noći. Ta glatka buntovnost teksta mi se svidjela i onda sam odlučio da je prezentujem i ostalim ljudima. Sve pjesme sam i pisao kako bih prikazao dosta ljubavnih košmara kroz koji su moji vršnjaci prolazili i koje sam sam iskusio“ , objasnio je Tarik i dodao kako mu je izuzetno drago za sve povratne reakcije koje je do sada dobio.

Ne sumnjam da će iz ovog poprilično povučenog tinejdžera izrasti prelijepi leptir, koji će osvajati polja i planine. Njegov talenat za pisanje pjesama i komponovanje muzike je nesporan, te se nadamo da će i u budućnosti kroz muziku širiti pozitivu i predstavljati sebe, svoj grad i sve ostale ka putu ka uspjehu, ističe Ahmed Jašarević.