Mališani iz Zenice na zimovanju u Ajdinovićima

Sportsko društvo Winner iz Zenice organizovalo je za stotinjak svojih polaznika zimovanje u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova. Ovo je samo jedan od projekata koje provode u ovom društvu. Pored ovog zimovanja organizovane su i škole skijanja na Rostovu, te mnogi drugi sadržaji.

Od ponedjeljka do petka, oko 80 mališana boravili su u prirodnoj oazi nadomak Olova, a u srijedu im se pridružilo 16 mališana romske populacije, koji su kroz projekat socijalnog uključivanja koji finansira švicarski Caritas boravili zajedno sa ostalom djecom na zimovanju.

Tokom zimovanja pedagozi ovog društva su za djecu organizovali niz zabavnih i edukativnih sadržaja. Nažalost, izostao je snijeg, a samim tim i mogućnost skijanja i drugi zabavni sadržaji na snijegu. Ipak, djeci nije nedostajalo zabave, a po svemu sudeći da im je posjeta farmi bila jedno od najinteresantnijih mjesta.

Naime, na farmi u Ajdinovićima ima više od 40 različitih vrsta životinja. Djeci je svakako najinteresantnije bilo da ih hrane, posebno malo lane, a pored toga jahanje konja je izazvalo najviše interesa. Sa vodičem djeca su uživala, posebno ona koja su imala priliku prvi put da jašu ovu plemenitu životinju.

Pored ovoga, mališani su uživali u zatvorenom bazenu, karaokama, plesanju, klizanju, a koliko su to vremenske prilike dopuštale igrali su košarku i nogomet.

Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići nudi vrhunske uslove za odmor i zabavu i nema sumnje da su se mališani iz Zenice dobro proveli tokom ovih pet dana, a neki od njih su nam kazali da je ovo najbolje mjesto u Bosni i Hercegovini. (N.G.)