Prozivka u NK ‘Čelik’: Nova imena Pazaz, Livančić i Anđušić

Slaven Musa, novi šef stručnog štaba NK Čelik, sa svojim saradnicima Jasminom Džidićem, Asimom Hrnjićem i Goranom Brašnićem, danas u 16 sati na stadionu Bilino polje održao je prvu prozivku nogometaša, čime je ozvaničen početak priprema za drugi sezone u BHT Premijer ligi.

Od 30 registrovanih igrača koji imaju važeće ugovore izostali su jedino Aidin Mahmutović i Aleksandar Majdanac.

Nova imena u zeničkom premijer ligašu su: Predrag Pazaz, bivši igrač Bosne iz Visokog, Toni Livančić, koji je stigao iz hrvatskog ligaša Rudež i mladi nogometaš Nemanja Anđušić iz Sarajeva, koji će biti na posudbi u Čeliku.

Kako je najavio tehniko, Slaven Musa, crveno-crni će raditi u Zenici narednih sedam dana, a nakon toga u planu je odlazak u Antaliju na drugi dio priprema gdje će odigrati više kontrolnih utakmica.

– Očekuje nas težak posao u drugom dijelu lige, kako bi Čelik sačuvao premijer-ligaški status. Od 30 igrača sa spiska samo njih 4-5 moći će pomoći u borbi za opstanak. Moramo dovesti kvalitetna pojačanja i pripremiti se što bolje. Čelik je prošle godine imao veći zaostatak i uspjeli su ostvariti cilj i izboriti opstnak u društvu najboljih, izjavio je između ostalog na press konferenciji trener, Slaven Musa. (M.P.)