Nikšić: Zenica je posebno mjesto, ko je pobijedio u Zenici, pobijedio je u Federaciji BiH

Glavni odbor Socijal-demokratske partije BiH je u okviru istraživanja za izradu Izbornog programa pred Opšte izbore, nazvanog Plan 10, sinoć u Zenici održao javnu tribinu, čiji je uvodničar bio predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić.

Nikšić je ovom prilikom izjavio kako očekuje da će građani BiH ove godine glasati za programe i prema iskustvu, a ne prema tome kako se ko zove i šta im ko obećava. – Svaki put kada pogriješimo na izborima, na četiri godine smo zapečatili svoju sudbinu, – podsjeća Nikšić.

Komentarišući aktuelne proteste u Zenici, predsjednik SDP-a BiH je izrazio uvjerenje da na ulice ne izlazi niko zbog toga što mu je dobro ili što je izmanipulisan, kako se to želi predstaviti, već da bi upozorio na svoje probleme i ukazao da postoji neko ko ne vodi računa o tome. – Nadam se da će građani shvatiti da je jedino njihovo oružje ono koje imaju na dan izbora, – zaključuje Nikšić.

Pozvao je birače da uoče razliku među političarima i između obećanog i ostvarenog.

-Zenica je jedno posebno mjesto, ko je pobijedio u Zenici, pobijedio je u Federaciji, – kazao je ovom prilikom novinarima predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić, smatrajući da je za ovaj grad najbolja varijanta Socijal-demokratska partija, koja je u izbornom periodu 2000.-2004. bila nosilac lokalne vlasti.

-Mi smo tad u Zenici imali veliko gradilište, gradio se autoput, sve građevinske firme koje su to željele radile su, postojala je nekakva nada, ljudi su se zapošljavali. O čemu sad možemo da razgovaramo?, pitao je Nermin Nikšić.