Predsjednik Pokreta ‘Otpor’ najavljuje tužbu protiv Vlade ZDK zbog “zapošljavanja penzionera”

Predsjednik Eko pokreta ‘Otpor’, Akif Smajlović, najavio je mogućnost pokretanja tužbe protiv Vlade Zeničko-dobojskog kantona, zbog zapošljavanja penzionera na poslovima za koje, kako ističe, ima stručnih ljudi (inžinjera ekologije) na Birou za zapošljavanje.

– U odnosu na mlade, stručne ljude, Čizmić ne ispunjava uvjete za to radno mjesto, jer nije završio potrebni studij. U svom radu biste se trebali pridržavati često citirane maksime ,,SPOSOBNE A NE PODOBNE“. I dok na desetine hiljada mladih stručnjaka odlazi iz naše zemlje, Vi na radnim mjestima kao savjetnike držite penzionere sa ogromnim, nezasluženim penzijama, – reaguje Smajlović.

Povodom najave o izgradnji Eko doma na Smetovima, Smajlović podsjeća da je ovo izletište samo jedna od destinacija koje ulaze u Park prirode Babina. – Ovaj projekat, čiji sam autor, nalazi se u Lokalnom ekološkom planu i u Strategiji razvoja Grada Zenice. Zahvaljujući tešanjskom lobiju koji vlada u ZDK, Park prirode Babina je nastao, dok je ‘Tajan’ prošao kao prirodni spomenik, – ističe Smajlović u otvorenom pismu upućenom premijeru Zeničko-dobojskog kantona.