Roditelji učenika sami rekonstruisali objekat škole u Vranduku

Tokom zimskog raspusta u područnoj školi Ćamil Sijarić u Vranduku traju radovi na sanaciji objekta škole.

Rekonstrukcija obuhvata sanaciju mokrih čvorova, parketa i drugih uočenih oštećenja na objektu. Kad se ruke slože sve se može, u najkraćem bi se tako mogla opisati akcija rekonstrukcije školskog objekta u Vranduku.

Učenici su na raspust otišli iz objekta koji je bio u veoma lošem stanju, a vratit će se u školu čiju unutrašnjost sigurno neće moći prepoznati. Nastavno osoblje i roditelji su bez čekanja na bilo koga našli donatore i započeli radove.

Član Vijeća roditelja, Munir Sinanović, kaže da se rekonstruišu mokri čvorovi, podovi, kao i zidovi.

Imamo problem sa stropom na gornjem spratu i volio bih kada bi nam neko pomogao da i to završimo u sklopu ovih radova, – rekao je Sinanović.

Rasmina Mujičić i Melisa Dedić su učiteljice koje su zajedno sa roditeljima pokrenule inicijativu za rekonstrukciju škole.

Škola je bila u katastrofalnom stanju. Zahvaljujući donatorima uradit ćemo ono što je najneophodnije i sigurno da ćemo poslije ovoga i mi i učenici sa puno više elana raditi, – poručile su.

Ovu školu pohađa 74 učenika, a u rekonstrukciju će biti uloženo oko 10.000 maraka koje su sakupljene isključivo putem donacija. (N.G.)