Porodica Poljo: Novi izazovi u borbi za normalno djetinjstvo

Dvanaestogodišnja Zeničanka, Sajjra Poljo je sa svojim roditeljima jutros otputovala za Beč, kako bi se četvrti put podvrgnula transplantaciji matičnih ćelija, medicinskoj intervenciji koja je dala izvanredne rezultate, tokom protekle tri godine koliko se Sajjra hrabro bori sa paraplegijom, nastojeći se osloboditi zavisnosti od invalidskih kolica, nakon stravične nesreće koju je doživjela vraćajući se iz škole, sa svega devet godina.

U humanitarnim akcijama pomoći malenoj Sajjri, njena porodica uspjela je prikupiti iznos novca, potreban za novu intervenciju. Nakon transplantacije bi trebalo da uslijedi tretman robotik vježbama, koji je moguće obaviti u specijalizovanoj ustanovi u Dubrovniku, no tromjesečni program, režije za stan koji će za to vrijeme morati koristiti, porodicu Poljo stajaće 100.000 hrvatskih kuna, odnosno oko 14.000 eura, sredstava koja oni trenutno nemaju. Do sada, porodica Poljo uspjela je prikupiti iznos od 3.945,00 KM.

– Mi moramo nastaviti dalje i zaista se nadamo da ćemo imati novac i da ćemo pokriti troškove. Iscrpljeni kroz trogodišnju borbu i razne načine na koje obezbjeđujemo sredstva, zaista mi je ostao ovaj kao posljednji izbor: da zamolim sve dobre ljude u nadi da će nam pomoći. Hvala još jednom svima, – kaže Sajjrina majka Selma, koja u protekle gotovo tri godine nadljudskim naporima i uz potpuna odricanja, nastoji pomoći svojoj djevojčici da ponovo stane na vlastite noge i vrati se normalnom životu.

Možete im pomoći putem brojeva računa koje objavljujemo ispod ovog teksta. Budimo humani. Pomozimo djevojčici Sajjri Poljo.