Vremenska prognoza: U novu godinu s kišom i snijegom

Prema sinoptičkim kartama Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH, u periodu od 1. do 3. januara prognozira se nestabilno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. Snijeg je moguć prvo u zapadnim, a zatim i u ostalim područjima Bosne. Od četvrtka, 4., pa do ponedjeljka, 8. januara, do kada vrijedi dugoročna prognoza, očekuje se stabilizacija vremenskih prilika i više sunčanih intervala.

Maksimalne temperature zraka kretat će se između 6 i 10 °C.

Za nedjelju meteorolozi predviđaju prolaznu oblačnost i sunčano poslijepodne. Jutarnja temperatura zraka kretaće se između -4 i 1, a najviša dnevna između 4 i 10 stepeni.

U ponedjeljak, prvog dana nove godine, prije podne će se naoblaka povećati i dovesti do kišnih padavina u popodnevnim satima. Jutarnja temperatura između -2 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša između 4 i 9 stepeni.

U utorak oblačno s kišom, na planinama sa snijegom. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9 stepeni.