FOTO: Traži se pomoć građana u identifikovanju razbojnika

Dana 06.09.2017. godine, u 21,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da je u ulici Kadije Uvejsa bb, na štetu sportske kladionice “Millennium”, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno razbojništvo.

O izvršenom krivičnom djelu odmah je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Visoko za vršenje uviđajnih i drugih potrebnih radnji.

Pregledom video snimka izuzetog sa nadzorne kamere postavljene u navedenoj ulici, uočeno je nepoznato muško lice, visine oko 180 cm, kraće kose, mršavije građe, starosti od oko 20 godina, koje se u sporno vrijeme nalazilo na navedenoj lokaciji i koje se sumnjiči za izvršenje navedenog razbojništva.

U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Policijske stanice Visoko su dobili saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje snimka i fotografija lica, izuzetih sa snimka nadzorne kamere, a s ciljem identifikacije izvršioca ovog krivičnog djela.

S tim u vezi, dostavljamo predmetne fotografije, uz apel građanima, da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju lica sa istih, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili da se obrate neposredno policijskim službenicima na terenu, saopštava Uprava policije MUP-a ZDK.