Cabaret Winter Fest najavljuje: Aukcijska prodaja slika osoba s posebnim potrebama

Za sutra je, u okviru CABARET WINTER FEST-a, najavljena aukciono-prodajna izložba vrhunskih slika, čiji su autori osobe s posebnim potrebama iz Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” iz Zenice.

-S njima je u protekla četiri mjeseca radila svjetski priznata majstorica enkaustike, Zeničanka, Zdena Šarić-Pisker, koja je inače i likovna koordinatorica Festivala. “Zvjezde”‘ je učila slikati i na veliko oduševljenje roditelja ali i nas, nastalo je preko 120 vrhunskih djela.  Sve slike su izložene u Cabaret clubu, a zvanična aukciono-prodajna izložba je sutra u Cabaret clubu sa početkom od 19:30. Pored prodaje slika, program će upotpuniti Dječja, omladinska i lutkarska scena BNP-a, pod vodstvom Miroljuba Mijatovića, koji je umjetnički direktor Festivala, a ujedno će voditi samu aukciju. Važno je naglasiti da će sva sredstva od prodatih slika ići istoimenom udruženju. Ovom prilikom pozivamo sve privrednnike, ljude na vlasti, kao i sve one koji su društveno odgovorni, da dođu, kupe sliku i nabace jedan osmijeh više, – ističu Ivan i Andrija Petrović.

Inače, ovaj je festival i posvećen osobama s posebnim potrebama, a cilj je ukazati koliko su oni radišni i inteligentni, vrijedni pažnje, te da trebaju biti rame uz rame sa svima nama, poručuju iz Direkcije CABARET WINTER FEST-a.