Bolji uslovi za život na Mošćanici i u Seocima

Stanovnici zaseoka Bare u mjesnoj zajednici Mošćanica od jučer na korištenje imaju savremeno urađen, asfaltiran put u dužini od preko 400 metara. Sredstva u visini od oko 37.000 KM (bez PDV-a) osigurana su iz budžeta Grada Zenica.

Izvođač radova nakon provedenog javnog poziva, po ugovoru od 2. oktobra 2017. godine bilo je zeničko preduzeće “Špic beton” d.o.o.

“Ovo je veliki dan za Mošćanicu koja će zahvaljujući gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i ovom odlično urađenom projektu, imati mogućnost kružnog saobraćaja oko cijelog naselja”, zadovoljstvo projektom Gradske uprave iskazao je Esad Selimspahić, predsjednik MZ Mošćanica.

Osim na Mošćanici, Gradska uprava povoljne vremenske prilike koristi da uradi što više posla na terenu. U toku su radovi na asfaltiranju četiri dionice u mjesnoj zajednici Seoci, dok se na još desetak mjesta: Mutnica, Palinovići, Kasapovići, Vukotići itd. izvode ili su u pripremi radovi na betoniranju putnih komunikacija.

Kako je istakao gradonačelnik Kasumović, cilj ovih projekata je stvaranje boljih uslova za život u udaljenijim i do sada zapuštenim zeničkim mjesnim zajednicama.

“Primjedbe sugrađana da se rade samo određene mjesne zajednice nisu na mjestu. Gradska uprava Zenice počela je aktivnosti na sanaciji stanja u putnoj insfrastrukturi i svi putevi i ulice koje su u nadležnosti Grada Zenice u narednom će periodu biti dovedeni u bolje stanje nego što su bili u prethodnim godinama”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.