MUP ZDK zvanično o ubistvu u Masarikovoj

Danas, 25.12.2017. godine, oko 12,00 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je obaviještena od strane građana da nisu uočili uobičajeno kretanje komšije inicijala K.K., rođenog 1940. godine, na kućnoj adresi u ulici Masarykova, u Zenici.

Odmah nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su dolaskom na navedenu adresu pronašli beživotno tijelo starije, muške osobe, nakon čega su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koja je i izvršila uviđaj. Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je beživotno tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Dolaskom na spornu adresu, policijski službenici su lišili slobode lice K.M., rođeno 1997. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Nad licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, te će biti ispitano na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela, nakon čega će biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz MUP-a.

 

 

 

 

 

Odsjek za odnose sa javnošću,

analitiku i planiranje