Nastavak akcije ‘Mreža I’: Danas pretresi na 26 lokacija u Zenici, Maglaju i Zavidovićima

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva “MREŽA I”, danas, 20.12.2017. godine, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na dvadeset tri lokacije na području Grada Zenica, dvije lokacije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizovano i koje se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije. Tačnije radi se o dvadeset jednoj osobi čije su krivičnopravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnog naziva “MREŽA” i  “MREŽA I”, koje je sprovodila Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Više o detaljima i rezultatima same akcije ćemo moći potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku, saopšteno je iz MUP-a ZDK.