FOTO: Završnica Inputovog projekta Edukacije za sve “Znanje je cool” u finišu

Događaj koji je obilježio završnicu niza edukacija u MZ Sejmen i prostorijama Centra za mlade INPUT je objava rezultata kao i podjela uvjerenja i nagrada za najbolje.

Naime, edukacije i kursevi su bili iz različitih oblasti poput njemačkog i engleskog jezika, radionice informatike i šivenja. Važno je istaći da je kroz kurseve prošlo oko 80 polaznika, jednako zastupljenih polova, a opet različitih zanimanja iz svih područja grada Zenice.
Neobična karakteristika ovih kurseva i druženja je da su polaznici bili osobe treće starosne dobi.
Polaznici i polaznice ovih edukacija imaju veliku korist od ovog projekta, što se pokazalo na već sad kad su u mogućnosti da svoje stečeno znanje iskoriste kroz zapošljavanje i pokretanje malog biznisa.
Centar za mlade INPUT u Mjesnoj zajednici Sejmen implementira projekat “Znanje je cool” u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.
Cilj aktivnosti projekta “Znanje je cool” je poboljšanje uslova života mještana MZ Sejmen.
Cilj projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“  je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica, saopštio je Centar za mlade INPUT Zenica.