Crtež zeničkog osnovca kao službena novogodišnja čestitka ArcelorMittala Zenica

Danas je u prostorijama kompanije ArcelorMittal Zenica upriličena mala svečanost povodom dodjele nagrade za najbolji dječiji crtež koji će biti službena novogodišnja čestitka Kompanije u Zenici.

Već dugi niz godina ArcelorMittal Grupa organizuje takmičenje za najbolji dječiji crtež na zadatu temu u svim svojim jedinicama u svijetu. Pravo učešća imaju sva djeca uzrasta osnovne škole, a konačni pobjednik Grupe se bira između pobjednika iz svih zemalja putem on-line glasanja kome mogu pristupiti svi uposlenici ArcelorMittal u svijetu, saopšteno je iz zeničke kompanije.

Ovogodišnji pobjednik za Bosnu i Hercegovinu, koji je crtao na temu „Čelik u mom životu“, je Džan Habibija, učenik sedmog razreda zeničke Osnovne škole „Miroslav Krleža“.

Nagradu od 600 američkih dolara pobjedniku je uručio generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, Biju Nair, koji je ovom prilikom rekao: „Drago mi je vidjeti ovoliko lijepih crteža naših mladih takmičara. Zahvaljujem svim direkorima škola i nastavnicima Likovne kulture koji su promovisali naše takmičenje u svojim školama, a našim finalistima čestitam i želim da i dalje razvijaju svoj talent i takmičarski duh,“ saopštio je Press kompanije ArcelorMittal Zenica.