19. Kritična masa u prazničnom duhu!

Okupljanje je od 17 sati na Trgu, a vožnja počinje u 17.30, najavljuju organizatori Praznične kritične mase, okupljanja bicikl fanova i zajedničke vožnje kroz grad.

Prilikom okupljanja, Deda Mraz i njegov vjerni pomagač Rudolf će vas obradovati slatkim iznenađenjima i poklonima iz svoje vreće.

I ovaj put možete donijeti stvarčice za paketiće da obradujemo malu raju (nije obavezno!).

Prošli put smo obradovali mališane u JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju. Ove godine pridružujemo se ekipi Osmijeh za osmijeh, koji će i ove godine pokucati na stotine vrata, dijeleći novogodišnje paketiće. Možete donijeti što god poželite, od igračkica, slatkiša, školskog pribora itd.

Ovo je događaj za sve generacije i bicikle, treba da pokažemo da nam je decembar omiljeni mjesec za pedalanje! Zato, obucite se slojevito, svjetlovito i smjehovito 😀

Ukrasite vaše ljubimce u prazničnom ruhu, svjetlucamo i zvonimo kroz grad 🙂

Rutu ćemo naknadno objaviti.

🚴‍🚴‍🚵‍🚵‍
KOJA JE SVRHA KM?

Otpor kulturi vozanja automobila i promocija pedalanja kroz druženje i zabavu. Kritična masa je proslava alternative automobilima, zagađenju, saobraćajnim nezgodama i uzurpaciji javnog prostora koji zauzimaju motorna vozila.

Kritična masa nije organizacija niti grupa, već inicijativa i pokret – fora je u tome da učesnici “opkole” grad biciklima te na taj način nadjačaju broj automobila na ulici, poručuju organizatori, neformalna grupa mladih Zeničana, koji već nekoliko godina organizuju Kritičnu masu ulicama Zenice. 19. praznična biće održana u subotu, 23. decembra, s početkom u 17,30.

Objavili su i fotografije prošlogodišnje, decembarske Kritične mase, za one koji nisu vjerovali da su se vozali na minusima.

https://www.facebook.com/events/148457645804660/permalink/150387222278369/