Uz jubilej Omladinskog hora: Veče filmske muzike, u subotu, 16. decembra

Omladinski hor Zenica najavio je svoj posljednji koncert, kojim obilježava jubilej 25 godina rada i postojanja ove institucije, pod nazivom “Veče filmske muzike”, za subotu, 16. decembar.

Osnivač i dirigent Omladinskog hora Zenica, Milenko Karović je kazao da će ovo biti jedan od najboljih i najmasnovnijih projekata koje je ovaj hor iznio.

“Mi smo završili jubilej sa 16. decembrom. Radimo “Veče filmske muzike” koja će poslije Carmine biti najjači koncert koji smo mi dali i najmasnovniji, jer će se na zadnjoj pjesmi na sceni ukazati 113 mladih ljudi, koji će dočarati sve ono što smo radili. Veoma su interesantne numere iz svih filmova. Počinjemo sa kultnim filmom “Kum”, od domaćih je tu “Ranjeni orao”, “Vruć vjetar” i drugi, a od stranih “Gladijator”, “Rat zvijezda”, “Shrek”, “James Bond” i mnogi drugi, pa će publika imati tih sat i po jednog velikog uživanja, u kojima će se predstaviti svi naši solisti”, istakao je profesor Karović.

Pored solista i članova Omladinskog hora, u koncetu će učestvovati i 30 mališana iz zeničkog Obdaništa “Pinokio”, kao i članovi Plesne grupe “Rytmic Squad”, na čelu sa koreografkinjom Enom Matković.

“Naporno smo vježbali, pripremali se. Pored svih značajnih manifestacija i kulturno-javnih djelatnosti, u kojima učestvuje naša javna ustanova, ovaj koncert će biti zaista šlag na tortu. Pripremili smo i jednu bajkovitu koreografiju vezanu za posljednju numeru na koncertu, onako kako samo djeca znaju”, istakla je Ena Čunjalo, odgajateljica u Obdaništu “Pinokio”.

Omladinski hor, pored 80 stalnih članova, u svojim redovima ima i svoje vokalne soliste, koji će se i ovog puta predstaviti publici, i to Merima Mustafić, Tea Tešnjak, Alen Seferović i Ajdin Huskić.

Koncert je na rasporedu u subotu, 16. decembra 2017. godine sa početkom u 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. (S.G.)