BNP: Treći i četvrti dan Festivala IFET u znaku predstava

U srijedu, 6. decembra, treći dan IFET-a u Bosanskom narodnom pozorišta Zenica u 12 sati je gostovala predstava „Film & Gugi“ u produkciji Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice.

Isti dan u Centru za kulturu Zavidovići u 16.30 sati je odigrana treća premijerna izvedba predstave „Ko smo mi i čime se bavimo?“ nastala prema tekstu Nijaza Mačka, a u režiji Miroljuba Mijatovića. Predstava je nastala u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Crvenog križa općine Zavidovići.

Danas, 7. decembra u 10.30 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenicaje odigrana lutkarska predstava „Prodani smijeh“ u režiji Darka Kovačovskog.

Predstava „Prodani smijeh“ nastala je prema motivima istoimenog romana Jamesa Krüssa i priča je o dječaku Timu, koji pada u iskušenje da proda svoj osmijeh za jednu bombonu. U susretu sa starim gradskim Satom biva upozoren da je ugovor koji je sklopljen sa Vjetropirom nepovoljan za Tima i da je prevaren i iskorišten. Time se rađa i želja za povratkom prodanog osmijeha, ali se susreće sa još jednim iskušenjem. Vještica skuplja dječije osmijehe da bi ih iskoristila za svoje egoistočne ciljeve, jer dječiji osmjesi su njen eliksir mladosti.

Isti dan, u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti odigrana predstava za bebe „Žuti maslačak“ u režiji Miroljuba Mijatovića. Naime, radi se o predstavi koja je na zanimljiv način prilagođena djeci najmlađeg uzrasta.

Sutra, 8. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedena predstava „Ružno pače“ u produkciji East West Centra iz Sarajeva.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica