Srednjoškolci iz ZDK na Kafi s ministrom

Jučer, 27.11.2017., u zgradi Vlade ZDK, predstavnici Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona održali su sastanak sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ovog kantona.

Na sastanku su prezentovane planirane aktivnosti za ovu školsku godinu koje će se provoditi na nivou kantona. Također, razgovarano je o međusobnoj saradnji koja traje nekoliko godina te će biti produžena.

Ministar je istakao kako cijeni i podupire rad Mreže te kako ova organizacija pruža mnoge mogućnosti za napredak mladih i odgajanje budućih lidera.

Kafa s ministrom je vrlo važna aktivnost. Ovdje ne samo da možemo predstaviti svoje planove, nego imamo prliku razgovarati o zajedničkim projektima i dobiti odgovore na neka važna pitanja. Samim tim što postoji, ova aktivnost govori o potpori i poštovanju koje Ministarstvo daje srednjoškolcima ZDK. Čast i zadovoljstvo mi je bilo zastupati srednjoškolce na izuzetno produktivnom sastanku kojim se dogovorila daljnja suradnja i međusobna potpora, izjavila je predsjednica Mreže Vijeća učenika ZDK, Ida Tokalić.

Mreža Vijeća učenika ZDK zadovoljna je ishodnom sastanka dogovorenim planovima za buduću saradnju, saopšteno je iz sjedišta Vlade ZDK.