Propali pregovori o oprostu duga Čeliku, investicija došla u pitanje

Propali su pregovori sa dobavljačima i fizičkim licima kojima Nogometni klub Čelik duguje oko milion i po konvertibilnih maraka. Riječ je o posljednjem uslovu kojeg je bilo potrebno ispuniti kako bi potencijalni investitior preuzeo NK Čelik. Gradska uprava i gradonačelnik, do sada su sve poduzeli da Čelik ostane i opstane. – Ostavili smo ga u ligi, našli ozbiljnog investitora i došli do završne faze u pregovorima, – rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

– Investitor ne želi nečistu situaciju te je Uprava Čelika danas pozvala ljude kako bi se dogovorili oko njihovih potraživanja. Nažalost, ovdje nema ni Robijaša, NGG-a niti bilo koga drugog, – dodao je gradonačelnik.

– Željeli smo da pronađemo bilo koji način da Čelik opstane ali mi ćemo se i dalje boriti, – rekao je Jasmin Memišević, predsjednik Kluba. – Već od sutra ponovo ćemo kontaktirati sve dužnike i zamoliti ih da se dogovorimo oko duga na bilo koji način jer ukoliko ne postignemo dogovor Čelik neće dočekati ni Novu godinu, – dodao je.

Nogometni klub Čelik dobavljačima i fizičkim licima duguje iznos od 1.500 000 KM. (B.K.)