Svečanom akademijom obilježen Dan državnosti BiH

Svečanom akademijom, koju su organizovali Vlada i Skupština ZDK večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici obilježen 25. novembar, Dan državnosti BiH.

-Ako svako od nas uradi svoj dio posla čestito i odgovorno, svoje ciljeve ćemo mnogo brže i efikasnije ostvarivati, ne zaboravljajući svoju prošlost, nego crpeći iz njenih bolnih i poučnih događaja, moramo naći snagu nastaviti svoj hod ka budućnosti, koja se zove evropske integracije i pridruživanje velikoj porodici razvijenih zemalja svijeta, a za taj i takav cilj vrijedi se boriti, poručio je u prigodnom obraćanju Miralem Galijašević, premijer ZDK.

Podsjetivši na istorijski značaj ovog datuma, koji je potvrdio riješenost naših naroda da očuvaju državnost, identitet i suverenitet BiH, premijer Galijašević se sa zahvalnošću sjetio i svih koji su dali svoj doprinos u odbrani naše slobode, nezavisnosti i oslobođenju BiH.
U umjetničkom programu alkaedmije , nastupili su Kamerni simfonijski orkestar, Ženski hor Druge zeničke gimnazije, hor Srednje muzičke škole, Omladinski hor Zenica, zenički solisti i glumci. (V.J.)