Bivši borci iz Gradišća obilježili Dan državnosti BiH

Udruženje boraca iz Gradišća organizovalo je druženje predstavnika boračkih udruženja Grada Zenice povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Ovom prilikom položeno je cvijeće na spomen obilježje 22 šehida ovog naselja, a također, cvijeće je položeno i na spomen ploču borcima iz narodno-oslobodilačkog rata.

Prije druženja, na ulazu u društveni dom puštena je u rad pristupna staza na osobe sa invaliditetom koja je izgrađena sredstvima gradske uprave. – Nedavno smo u ovoj mjesnoj zajednici otvorili skoro dva kilometra ulične rasvjete. Ovo je mali poklon Grada svojim građanima. Oni su se obratili nama i mi smo prihvatili jer svi građani trebaju imati pristup društvenom domu, – kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Predsjednik udruženja boraca Gradišće, Muharem Okan, kaže da je u zajedništvu snaga boračkih udruženja. – Samo razgovorom i pričom možemo promijeniti mišljenje jedan o drugom. Razgovorom možemo riješiti mnoga pitanja, – kazao je Okan i pozvao sve predstavnike udruženja da rade transparentno.

Predstavnici udruženja su tokom druženja sa gradonačelnikom razgovarali o modalitetu raspodjele sredstava koja se izdvajaju iz budžeta za rad udruženja. Načelno je dogovoreno da se održi sastanak svih udruženja kako bi se pokušala dogovoriti raspodjela sredstava opredijeljenih za njihov rad. (N.G.)