Održana Međureligijska manifestacija ‘Duh Asiza’

Šesta međureligijska manifestacija „Duh Asiza“, u organizaciji zeničkog Odbora za međureligijsku saradnju, održana je sinoć u crkvi Svetog Ilije Proroka, okupivši predstavnike vjerskih zajednica sa ovog prostora, zvanice iz svih sfera života, predstavnike ambasada, međunarodnih organizacija, goste iz drugih gradova, ali i naše sugrađane.

Bilo je to, po tradiciji, veče posvećeno miru, toleranciji i međureligijskom dijalogu, te ispunjeno porukama za suživot, dobro razumijevanje, slogu među narodima u našoj zemlji, te duhovnim muzikom i pjesmama različitih religija.

– Na ovaj način zenički Odbor za međureligijsku saradnju, dajući svoj doprinos suživotu među narodima u BiH, želi biti dio šire priče i pokazati kako možemo živjeti u svojoj različitosti zajedno jedni sa drugima, da upoznajemo druge i drugačije, a da pri tom svako njeguje vlastiti identitet, poručio je predsjedavajući ovog Odbora, velečasni Vlatko Rosić.

Ovogodišnje priznanje Odbora „Zenička povelja mira“ sinoć je uručena Kenanu Hodžiću, sekretaru ovog Odbora, a za sedmogodišnji angažman, te postignute uspjehe i promociju Zenice kao grada međureligijskog dijaloga u zemlji i van nje. (V.J.)