U Muzeju grada promovisana knjiga Seada Jusića “Breza 94”

U cilju sjećanja na događaje iz odbrane od agresije na Republiku Bosni i Hercegovinu, Udruženje „Baton“ Zenica organizator je večerašnje promocije knjige pod nazivom „Breza 94“, autora Seada Jusića.

Brigadir Sead Jusić bio je ratni komandant Trećeg bataljona 505. viteške bužimske brigade, a nakon pogibije heroja oslobodilačkog rata, rahmetli generala Izeta Nanića, preuzima dužnost komandanta brigade. „Ova knjiga govori o bitnim ratnim i historijskim činjenicama, koje su me motivisale da je napišem. Bitna je zbog mlađih generacija, koje trebaju da znaju šta se dešavalo tokom ratnih godina sa našim narodom, koji je uvijek bio spreman na borbu, spreman da brani i odbrani svoju teritoriju i narod“, rekao je autor knjige.

Na promociji knjige osim autora govorili su i promotori, dr. Amir Ismić, historičar, dobitnik najvećeg ratnog priznanja značke „Zlatni ljiljan“, prof. Dr. Enes Hašić, Univerzitet Zenica, general, prof. Dr. Selmo Cikotić, ratni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine. Tribina je održana u prostorijama Muzeja grada Zenice, koje su bila ispunjene do zadnjeg mjesta.(Ajna N.)