Održana konferencija o cyber prijetnjama i zaštiti u procesu digitalizacije poslovanja

ZEDA i IMTEC održali su konferenciju na temu: „Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP”.

Konferencija je održana u hotelu “Zenica” s ciljem da se pomogne pravnim licima da se zaštite od cyber napada i da se bolje upoznaju sa digitalnom transformacijom i opasnostima koje donosi sa sobom.

Preduzeća su ovom prilikom upoznata i sa načinima i mogućnostima hardwarske i softwarske zaštite, dostupnim alatima za zaštitu, važnosti korištenja IT tehnologija za zauzimanje pozicije na globalnom tržištu i sl.

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci cyber sigurnosnih incidenata na pojedince, velika i mala preduzeća koji mogu biti poražavajući. Jednostavnim mjerama, koje ako se razumiju i provedu, mogu se značajno izbjeći ili umanjiti najčešći udari na cyber sigurnost.

Digitalne tehnologije su sve prisutne, promovišu veću uključenost u širu ekonomiju, povećavaju efikasnost dopunjavanjem drugim proizvodnim faktorima i podstiču inovacije dramatičnim smanjenjem troškova.

Cyber sigurnost će zasigurno poduprijeti ekonomski prosperitet preduzeća i omogućiti malim preduzećima rast, inovacije i pronalaženje novih načina stvaranja vrijednosti za svoje kupce.

Danas su učesnici imali priliku postaviti pitanja i izložiti probleme s kojima se susreću u svom preduzeću, te dobiti korisne informacije i savjete od stručnjaka iz ove oblasti.