Žrijeb baraža za Euro 2020. danas u Nyonu

Nogometna reprezentacija BiH danas će u Nyonu saznati da li će eventualno finale baraža Lige nacija igrati na domaćem ili gostujućem terenu, a pored toga će biti žrijebani i parovi u A i C ligama.

UEFA će prvo žrijebati Ligu C u kojoj nije poznato s kim će Škotska igrati u polufinalu baraža, a njihov mogući protivnik su Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija.

Tim koji bude izvučen ostaje u Ligi C i igrat protiv Škotske u gostima, a ostali će biti prebačeni u Ligu A iz koje jedino Island nije osigurao plasman na Euro 2020. godine. Također, bit će žrijeban i domaćin finala. U drugom polufinalu se sastaju Norveška i Srbija.

Nakon toga nas očekuje žrijeb Lige A u kojoj će glavnu ulogu igrati trenutni rang, pa će tako najlošija ekipa igrati protiv Islanda, dok će u drugom polufinalnom paru bolje rangiran tim igrati na domaćem terenu.

U Ligi B u kojoj je BiH jedino će se žrijebati domaćin finala, a podsjećamo, naš tim u prvom polufinalu igra protiv Sjeverne Irske, dok drugi par čine Slovačka i Republika Irska.

Za kraj će biti žrijeban i domaćin finala Lige D u kojoj se sastaju Gruzija i Bjelorusija, odnosno Sjeverna Makedonija i Kosovo. UEFA će za kraj žrijebati i situaciju u grupi B Evropskog prvenstva čime će odlučiti da li će Danska ili Rusija, kao domaćini ove grupe, igrati na svom terenu u međusobnom duelu ovih reprezentacija.
Izvor: Klix.ba