VolksPod: Skuter od klasične VW Bube

Foto: Instagram

Izvjesni Brent Walter, zaljubljenik u automobile i, očito, skutere, a i čovjek koji je prilično vješt u radu s rukama, na Instagramu je predstavio svoju kreaciju koja je posljednjih dana postala hit.

Walter, naime, od prepoznatljivih blatobrana klasične Volkswagenove Bube, izrađuje – motocikle. Od automobilističke ikone kakva je VW Buba, proizvedena inače u preko 23 milijuna primjeraka sastavljanih sve donedavno, ovaj kreativac odlučio je iskoristiti vjerojatno oblikom najzanimljiviji dio i pretvoriti ga u nešto što se može voziti na dva kotača.

Svoj “izum”, mini motocikl ili skuter, nazvao je VolksPod, javlja Bug. Šasija svakog od ovih dvokotača sačinjena je od sva četiri Bubina blatobrana stopljena u jednu kontinuiranu plohu. Tu su, dakako, i originalno prednje i stražnje svjetlo za puni dojam.

Cijelu stvar pogoni maleni motor od 79 kubičnih centimetara, a prema slikama na Instagram profilu ovog kreativca, vidi se da je izradio i barem jedan sličan motocikl, ali na četiri kotača. Boje su, za sada, klasično pastelne plava i zelena, a u retro stil uklapaju se i sjedalo i upravljač.

Walter na ovom projektu iz zabave radi preko godine dana, a neki dijelovi procesa izrade također su vidljivi na njegovom profilu. O tome hoće li svoju ideju unovčiti, kao i gdje se ova jedinstvena vozila mogu vidjeti ili isprobati, za sada nije poznato.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Pepnews.net