Grad Zenica i Vlada ZDK potpisali Protokol o rekonstrukciji ceste Zenica – Babino

Gradonačelnik Grada Zenica, Fuad Kasumović i ministar za prostorno uređnje, promet i komunikaciju i zaštitu okoliša ZDK, Arnel Isak, potpisali su danas Protokol o zajedničkom učešću u rekonstrukciji puta u naselje Babino, poddionice Bolnica – Arnauti.

“Nakon, ove godine, odobrenih 2 milona KM za izgradnju GGM-a, te 1 miliona maraka za izgradnju puta u naselju Lokvine, danas  je Vlada ZDK odobrila još 1 milion maraka za  rekonstrukcijiu puta u naselje Babino”, istakao je premijer Vlade ZDK, Mirza Ganić, dodajući da će se ulaganja u putnu infrastrukturu Zenice nastaviti u kontinuitetu.

“Značaj ovog projekta je veći jer je ovo jedan od regionalnih puteva koji će povezivati Zenicu sa općinom Kakanj”, istakao je Ganić.

Obaveza Grada Zenica je  pribavljanje potrebne dozvole i saglasnosti, te praćenje dinamike izvođenja radova i realizacije projekta. Razgovarano je i o utvrđivanju vlasništva zemljišta na kojem je Kantonalna bolnica Zenica, te dogovoreno da nakon provedene zakonske procedure, vlasništvo preuzme Kantonalna bolnica Zenica, uz obavezu Vlade ZDK da na prodručju Zenice u protuvrijednosti oko 55 miliona KM, izgradi odgovarajući objekat.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, Grad Zenica će do srijede pripremiti prijedlog za preuzimanje vlasništva. (Zijada Ramić)