Vlada ZDK novčano nagradila mlade osvajače medalja u taekwondou

Premijer ZDK Mirza Ganić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić upriličili su prijem za osvajače medalja iz Zeničko – dobojskog kantona na nedavno održanom Balkanskom tekvando prvenstvu u Bugarskoj.

Sajra Kajević iz TK “Bosna” Visoko osvojila je zlato, Irma Kulačić iz TK “Zenica” i Anes Kovač iz TK “Nur” Kakanj srebro, dok je Fahrudin Adilović iz TK “Bosna” Visoko osvojio bronzanu medalju. U pratnji mladih sportista bili su njihovi treneri Halim Fejzić (TK Nur), Edin Kajević (TK Bosna) te Emir Skopljak (TK Zenica).

“Ponosni smo što smo imali priliku da ugostimo četvero mladih sportista koji su na ovom takmičenju dostojno predstavili ZDK i domovinu Bosnu i Hercegovinu. Vlada podržava sport kroz izdvajanja iz budžeta, a promocijom ovakvih rezultata animiramo mlade da se bave sportom što je jedan od naših ciljeva”, kazao je premijer Ganić.

Najavio je da će Vlada ZDK osvajače medalja nagraditi novčano te im na taj način pomoći u daljem razvoju. Za osvojeno zlato izdvojit će 1.000, srebro 700, a za bronzanu medalju 500 KM.