U subotu cjelodnevni Može Bazar u glavnoj zeničkoj ulici

Udruženje „Naš most“ organizuje po drugi put Može Bazar, prethodni je izazvao pažnju posjetitelja i građana Zenice, koji cijene ovu vrstu umjetnosti.

Odziv bazaru je bio više nego odličan i rezultirao je time da su dobili nove članove koji žele da prođu edukacije izrade različitih predmeta.

Ovo udruženje kroz svoj rad pomaže uključivanju u društvo i jačanju međuljudskih odnosa, te okuplja osobe treće životne dobi, drugih ranjivih grupa, poput žena, djece, osoba s invaliditetom, slikare, kreativce, koji zajedno učestvuju u kreiranju različitih umjetnina. Sam rad na kreiranju umjetnina i izlaganju na bazaru, ojačao je odnose među njima i svi su iskazali želju da se nastave baviti ovim.

“Svi sudionici sa prethodnog bazara su se odmah prijavili, ali isto tako imamo i traženje od strane novih i potencijalnih izlagača, odnosno ljudi koji se bave kreativnim radom, a za nas su tek čuli“, izjavila je za naš portal Zdena Šarić – Pisker, predsjednica udruženja „Naš most“.
Bazar je izazvao veliki interes i oduševljenje kako od strane učesnika, tako i od strane posjetitelja.

“Zadovoljstvo i oduševljenje je veliko, jer im ovo omogućava razmjenu iskustava i druženje, a ima i onih koji će prvi put da pokažu ono što su napravili svojim rukama.“

“Naši članovi će sudjelovati ovog puta sa radovima nakita od poludragog kamena, heklanjem, pletenjem, suvenirima, te različitih upotrebnih predmeta dobijenih reciklažom, slikama“, dodaje Pisker.

Može Bazar koje udruženje “Naš most” organizuje će biti održan 7. septembra, sa početkom u 9 sati, i trajat će tokom cijelog dana u glavnoj zeničkoj ulici, Titovoj 22.
(Azra Dizdar)