Zlatna i bronzana medalja za Karate klub Čelik

Karate prvenstvo Bosne i Hercegovine za kadete, juniore, U21 (mlađe seniore), održano je u Vogošći, a učešće na ovom najvažnijem takmičenju, uzelo je 97 klubova i 447 takmičara.

Karate klub Čelik je ponovo pokazao da spada u elitu najboljih, a dva takmičara su osvojila dvije medalje, zlatnu i bronzanu.
Sanin Orlić je zablistao i u velikom stilu došao do zlata postavši državni prvak u kategoriji kate U21. Džejna Džaferbegović prije 7 dana je postala prvakinja FBiH, ali na državnom prvenstvu, zbog stomačnih problema, nije mogla dati svoj maksimum, te poslije dvije pobjede u polufinalu pri vodstvu od 2-0, desetak sekundi prije kraja gubi koncentraciju i meč gubi sa 6-3, i osvaja ipak veliku za nas bronzanu medalju.
Naše karatiste sada očekuju reprezentativni nastupi na Balkanskom i Svjetskom prvenstvu, za koje se nadamo da ćemo uspjeti prikupiti sredstva za njihov odlazak.
Treba istaći da je KK Čelik jedini  klub iz Zenice uspio sačuvati zeničku čast i osvojiti medalje za naš grad. Sljedeće takmičenje na koje Čelik planira ići je Lukavac Open 14. septembra.
(Mirsad Pripoljac)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime