Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno, poslije podne pljuskovi

Danas se u Bosni očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku.

Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 10 stupnjeva, Bjelašnica i Ivan Sedlo 13, Bugojno i Sarajevo 14, Drvar, Jajce i Livno 15, Srebrenica, Tuzla i Zenica 16, Grude 17, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 18, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 19, Brčko 20, Mostar 21, Trebinje 24, Neum 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Jutarnja temperatura u Zenici iznosila je 16 stepeni elzijusovih, a najviša dnevna se očekuje do 22 stepena.

Nestabilno vrijeme uz povećanu naoblaku izraženiju na zapadu zemlje i mjestimične padavine uzrokuje relativno povoljne biometeorološke prilike. Moguće su slabije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. U Hercegovini opšta slika će biti ljepša.