Završeni radovi na postavljanju reflektora na atletskom i tenis terenu

Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata završilo je radove na postavljanju reflektora na atletskom stadionu, kao i tenis terenima.

Ovim će sportašima biti olakšan trenažni proces, jer će u ovim toplim danima tereni biti otvoreni i tokom večernjih sati.

Pomoćnik direktora za projekte i razvoj, Feđa Jovanović, ističe da je riječ o nastavku programa koji se realizuje u saradnji sa federalnim ministarstvom za sport i kulturu.

„I ove godine smo prošli na natječaju.Aplicirali smo za sredstva za osvjetljenje tenis terena i atletske staze.Tenis tereni su ranije završeni, a danas i atletska staza, tako da će trenažni proces biti moguć i tokom večernjih sati“, kaže Jovanović.

Sa postavljanjem reflektora stvaraju se još bolji uslovi za trenažni proces.

„Kao što vidite danas je blizu 40 stepeni i nemoguće je trenirati. Ovaj projekat će sigurno pomoći sportistima i građanima Zenice da se bave sportom i da treniraju u boljim uslovima. To se isto odnosi i na zimski period kada su dani kraći i kada se ne može raditi drugi trening koji je sportistima neophodan“, rekao je Jovanović.

Vrijednost investicije iznosi 10 000 konvertibilnih maraka. (Rešad Šabanović)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime