Promocija knjige „Zbornik radova sa naučnog skupa Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“.

U okviru ovogodišnje vjersko-kulturne manifestacije Lastavica 2019, sinoć je održana promocija knjige „Zbornik radova sa naučnog skupa Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“.

Promotori su bili zenički muftija Mevludin ef. Dizdarević, prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH i prof. dr. Spahija Kozlić, kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

„Riječ je o zborniku radova sa naučnog skupa posvećenog djelu i pojavi Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka, jednog od značajnih pisaca i jedne od važnih ličnosti našeg kulturnog i društvenog života u Bosni, kraj XVIII i početkom XIX stoljeća. Naučni skup je organizovan unutar Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH, prije svega unutar Preporoda u Žepču. Nama je čast i zadovoljstvo da u okviru ove ugledne manifestacije. koja se održava ovdje u Zenici zajedno sa zeničkim Preporodom i muftijstvom, možemo promovisati ovaj zbornik te ga predstaviti zeničkoj publici“, rekao je prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH. (Ajna Nikontović)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime