Promovisana knjiga Tomislava Poljaka “Tri ljubavi jednog inženjera”

  „Tri ljubavi jednog inženjera“ knjiga je Tomislava Poljaka koja je promovisana sinoć u foajeu Bosanskog narodnog pozorišta.

  Autor je knjigu, kako kaže, pisao 30 godina te u njoj opisuje svoje tri najveće ljubavi, ljubav prema Zenici, tenisu koji je obilježio život njegovih sinova, te o svojoj prvoj ljubavi, metalurgiji.

  “Želja mi je ostaviti nešto iza sebe i ovom gradu te podsjetiti na dane kad smo se istinski voljeli i poštovali bez obzira kako se ko zvao”, kaže autor.

  “U knjizi su 22 novele odnosno pisma koja sam pisao svojim sinovima, a oni meni odgovarali. Pisao sam o dešavanjima ovdje, a oni meni o izbjeglištvu, daleko od svoje zemlje”, te žali za svojim domom, roditeljima, prijateljima i rodnoj grudi, sjetno nam priča Poljak.

  Stjepan Kljuić, jedan od promotora knjige kazao je kako je riječ o posebnoj knjizi koja je puna emocija.

  “Jedna obitelj koja je bila simbol multinacionalnog, građanskog i vrlo stručnog je, ne svojom voljom morala otići iz Zenice. Ono što je najznačajnije jeste što je u njihovim dušama ostala Bosna, Zenica, i svih tih 25 godina izbjeglištva ostala je ljudskost”, kazao je za portal zenicainfo.ba Stjepan Kljuić. (Irdina Nezić)

  OSTAVITI ODGOVOR

  Molimo unesite Vaš komentar!
  Molimo da ovdje unesete Vaše ime