Mlada Zeničanka Amna Kolić, nastupa na teniskom kupu u Italiji

  Predstavljamo vam Amnu Kolić, tenisku reprezentativku iz Zenice, koja niže dobre rezultate na takmičenjima.

  Nakon turnira u Sloveniji i pehara koji je tamo osvojila, Amna je otputovala na novi turnir u Italiju. Gradska uprava ju je, među ostalim, podržala u treninzima i pripremama za ova takmičenja.

  Izvještavali smo nedavno da je teniserski bačni par Petković boravio u Teniskom klubu Mladost u Zenici, kada je jednoj od najboljih bh. teniserki u kategoriji do 12 godina Amni Kolić uručio pozivnicu za Evropski kup Teniskog kluba Krka u Novom Mestu u Sloveniji.

  Amna se ovih dana vratila s tog kupa, s peharom, predstavivši nas u najboljem svjetlu, a samo dva dana poslije otputovala za Italiju, gdje učestvuje u novom evropskom takmičenju. Ona je zajedno sa svojim vršnjakinjama iz Tuzle i Čapljine najbolje rangirana teniserka do 12 godina u Bosni i Hercegovini. Osim talenta i truda, ovu zeničku sportašicu krasi i divan osmijeh i lijep odgoj. Skromno priča o svojim odličnim rezultatima na takmičenjima.

  „Osvojila sam GTA turnir, prvo mjesto, sve sam pobjedila i baš mi je drago. Moja najveća podrška su moji roditelji i moji treneri Ajdin i Dino Dauldži, a hvala i Kenanu Uzunoviću na podršci. Treniram pred takmičenja svaki dan po četiri, pet sati i nije mi teško. Tenis sam zavoljela gledajući mečeve najboljih tenisera, mojih idola Nadala i Šarapove, i sve ću učiniti da i iz Italije donesem pehar. U Sloveniji je bio odličan Krka turnir. Bili su dobri domaćini, bila je dobra konkurencija, a meni je ovaj turnir poseban što mi je bio prvi evropski  turnir”, priča nam Amna, te dodaje kako putovanja voli i zbog druženja.

  Amnina mama Nermina nam kaže da će žrijeb za kandidate na kupu u Italiji, biti obavljen danas u 18 sati. Amni izgleda nije bitno s kim igra, jer je sigurna u sebe. Sve puno pozdravlja.

  Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi kaže da im je namjera i cilj podržati talentirane sportaše, ali i da od njih očekuju dobre rezultate. Sredstva za teren na kojem Amna trenira obezbjedila je Komisija za sport Grada Zenica. (Alma Huskić)

  OSTAVITI ODGOVOR

  Molimo unesite Vaš komentar!
  Molimo da ovdje unesete Vaše ime