Izetbegović: ZDK je generator razvoja i uspjeha naše države

Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH, Bakir Izetbegović, posjetio je danas Kantonalni odbor SDA Zenica.

Na zatvorenoj sjednici razgovarano je o političkim, ekonomski i daljim pitanjima razvoja Zeničko-dobojskog kantona.

“Zajedno sa premijerom Novalićem razgovarali smo o pomoći viših nivoa Ze-do kantonu”, kazao je Izetbegović tokom kratkog obraćanja novinarima.

“Ovaj kanton je generator razvoja i uspjeha države BiH. Ovdje se najviše gradi, najveći je izvoz, ali mislim da uvijek može više i bolje”, naglasio je predsjednik SDA BiH.

On je kazao kako treba raditi na tome da se pravičnije rapodjeljuje povrat PDV-a na sve građane Bosne i Hercegovine i da svi građani imaju iste mogućnosti. Trenutno ZDK je na ovom planu zakinut.

“Privremeno finasiranje države BiH je skoro jednako onom predviđenom budžetu. Ovako se može nastaviti i godinama, ali se nadam da se to neće desiti”, izjavio je Bakir Izetbegović i  pojasnio da, ako je strana koju predstavlja Milorad Dodik i SNSD spremna poštovati ustav i ranije donesene zakone, nema nikakvih problema ga gospodina Tegeltiju već naredne sedmice imenuju za mandatara Vijeća ministara BiH.

Bakir Izetbegović nije želio komentarisati probleme u radu Gradskog vijeća Zenica u kome većinu ima SDA, kazavši da je to pitanje nižih struktura vlasti. I za Miralema Galijaševića, predsjednika KO SDA Zenica, to se tiče stranačkih partnera u Vijeću. (Danko Travar)