“Pauk” parkiran čeka odluku Gradskog vijeća da počne uklanjati nepropisno parkirane

Prije više od dva mjeseca završena je kompletna procedura nabavke specijalnog vozila za ukljanjanje automobila, tzv. pauka.

Međutim, ni do danas ono nije na ulicama našeg grada i ne obavlja svoju zadaću. Prema najavama vrlo brzo bi se i to trebalo promjeniti. Niti jedna institucija niti organizacija u gradu ne posjeduje specijalno vozilo, odnosno pauk. U slučaju bilo kakve potrebe ne postoji mogućnost ukljanjanja automobila.

Zbog toga je gradska uprava krajem 2018. godine pokrenula proceduru javne nabavke, a u aprilu mjesecu je pauk i isporučen. Međutim, od tada stoji na parkingu.
„Samo jedan je problem tu. Gradskom imovinom ne upravlja gradonačelnik, nego Gradsko vijeće i oni moraju donijeti odluku da doniraju to vozilo javnom preduzeću“, kaže gradonačelnik Fuad Kasumović.
Ova, nazovimo je pat pozicija, trebala bi vrlo brzo po najavama gradonačelnika biti prevaziđena.
„Ja sam ponudio Radnom predsjedništvu da izaberu tačke koje će usvojiti i jedna od njih biće donacija pauka. Sjednica bi trebala biti održana sljedećeg četvrtka i ja se nadam da ćemo tada završiti ovaj posao“, dodao je.

Nesavjesni vozači su do sada mogli koristiti blagodeti nepostojanja pauka, ali i tome će vrlo brzo doći kraj. (Nedžad Glibo)