FOTO: Obilježena godišnjica “Art kuće svedaha”

Zeničko Udruženje mladih muzičkih umjetnika “Art kuća sevdaha”, priredilo je sinoć u Mazića hanu “Noć sevdaha”, čime je obilježena godišnjica osnivanja.

Uz predstavljanje mladih članova i dodjelu zahvalnica pojedincima i kolektivima koji pomažu rad udruženja, uručene su i plakete počasnim članovima, Midhatu Šutu i Hajrudinu Halaću Heliju. Ispričano je ovom prilikom kako je Art kuća sevdaha od osnivanja 2015. godine upornim radom članova organizovala koncerte, predavanja i edukacije mladih o sevdahu, sakupljanjem starina vezanih za tradiciju Bosne, nastavila čuvanje tradicije i tradicionalne pjesme Bosne i Hercegovine, naglasio je osnivač i predsjednik ovog udruženja Muhamed Delić.

Program su instrumentalom Šehidski rastanak započeli najmlađi članovi, duo harmonika Aral Imamović i Esmir Mujezinović. Nastavljeno je izvođenje sevdalinki uz pratnju Muhameda Delića na harmonici i Nedžada Eminića na gitari. Gosti i posjetioci su uživali u pripremljenom programu, uz želju da se dogodine vide u još boljem izdanju.(S.G.)