Opljačkana firma “Euro-Asfalt” u Klopču

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U vremenskom periodu od 22.06. do 24.06.2019. godine, u mjestu Klopče, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa oko dvije stotine litara pogonskog goriva iz radne mašine marke “Volvo”, vlasništvo firme “Euro-Asfalt” Sarajevo. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršene krađe.

Dana 24.06.2019. godine, u 12,40 sati, u mjestu Vrselje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka A99-K-013, kojim je upravljalo lice M.A., iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A27-T-151, kojim je upravljalo lice D.H., iz Zenice. U ovoj saobraćajnoj nezgodi dvije maloljetne osobe su zadobile teške tjelesne povrede, dok je saputnica M.S. zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (M.D.)